Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Пастила із чорниць та ожини в дегідраторі

  • Пастила із чорниць та ожини в дегідраторі

Інгредієнти:

  • Чорниці 450 г
  • Ягоди ожини 1/2 склянки






Для приготування використовувалися:
Сушарки для продуктів DEX


Приготування:

Час сушки*: 10-12 годин. Температура**: 50°С

  1. Змішати ягоди в блендері на низькій швидкості.
  2. Перетерти ягідну суміш через сито, щоб позбутися насіння.
  3. Довести перетерту суміш без насіння на високій швидкості блендера до однорідної рідкої консистенції. Якщо суміш занадто кисла, можна трохи підсолодити медом до смаку.
  4. Викласти готову суміш на лоток для пастили рівномірним тонким шаром. Помістити в сушарку для приготування. Можна, також, використати лоток основної секції сушарки, який попередньо застелити пергаментним папером, а зверху викласти суміш. Після половини циклу приготування, слід прибрати пергамент і сушити до готовності.

Додаткові поради:

Якщо немає можливості завершити приготування за один цикл, слід покласти напівготову пастилу в пакет і помістити в холодильник, або в сухе прохолодне місце. Можна досушити пастилу в електричній сушарці для продуктів пізніше.


*Час приготування може відрізнятися від вказаних значень залежно від якості конкретного продукту, особистих смакових переваг, а також за приготування страви в інших моделях сушарок для продуктів/ дегідраторів.

**Приготування пастили триває, орієнтовно, 10-12 годин за рекомендованої температури 50°С для максимального збереження вітамінів. Але, якщо є бажання приготувати швидше, то можна підвищити температуру до 70°С.

Теги: рецепти для дегідраторів, ягідна пастила в сушарці, пастила із чорниць та ожини, пастила в дегідраторі, для електричних сушарок dex

Напишіть нам