Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Яблучний штрудель

  • Яблучний штрудель

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 270г
  • Сіль ½ ч.л.
  • Панірувальні сухарі 50г
  • Волоські горіхи 100г
  • Сік ½ лимона
  • Кориця мелена 1 ч.л.
  • Олія 50 мл
  • Вершкове масло 120г
  • Родзинки темні (ізюм) 100г
  • Яблука 6 шт.
  • Цукор 150г
  • Цукрова пудра 40г
Для приготування використовувалися: Піч електрична DEX DTO-450C (DTO-350CA, DTO-600CA)

Приготування:

Час випікання — 35-45 хвилин; Температура випікання 180°C

  1. Просіяти борошно, додати сіль, олію і 125 мл води.
  2. Замісити тісто. Інтенсивно вимішувати не менш ніж 10 хвилин, щоби тісто стало гладким і еластичним. Скачати тісто в кулю, змастити його поверхню олією, загорнути в харчову плівку й залишити на 30-40 хвилин відпочивати.
  3. Промити і просушити родзинки, а потім перемішати з подрібненими волоськими горіхами. Викласти начинку в окрему ємність.
  4. Вимиті й висушені яблука очистити від серцевини і дрібно нарізати кубиками. Скропити лимонним соком. Покласти яблука в миску до родзинок і горіхів, додати цукор і корицю.
  5. Робочу поверхню посипати борошном і злегка розкачати тісто. Потім перекласти тісто на великий чистий рушник, присипаний борошном. Розмістити руки під тістом долонями донизу й обережно розтягувати до поки воно не стане настільки тонким, щоби через нього було видно малюнок на тканині. Бажано діяти швидко, щоби тісто не встигло підсохнути й не порвалося. Товстіші краї можна відрізати або розтягнути їх відповідно до решти тіста.
  6. Змастити тісто розтопленим вершковим маслом і посипати товченими сухарями. Відступити від країв по 4-5см, а з одного з поздовжніх боків залишити 15см - це буде верхній, хрусткий шар штруделя. Поверх сухарів рівномірно викласти начинку. Загнути тісто на начинку з поздовжнього боку (де був залишений вільний край тіста) за допомогою рушника. Загнути також краї тіста з боків, щоби при випіканні начинка не витекла. Змащувати тісто розтопленим маслом під час загортання.
  7. Перекласти готовий штрудель швом донизу на деко з пергаментним папером. Поставити в розігріту електропіч для випікання. Під час випікання можна додатково змастити штрудель розтопленим вершковим маслом раз або двічі.
  8. Змастити зверху готовий штрудель розтопленим маслом, що залишилося, та густо посипати цукровою пудрою, поки він ще гарячий. Нарізати та подавати штрудель теплим.
Напишіть нам