Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Паска від DEX

  • Паска від DEX

Інгредієнти:

Для тіста

  • Борошно 1000-1200г
  • Молоко 500 мл
  • Цукор 350г
  • Вершкове масло 200г
  • Олія 50мл
  • 9 жовтків (8 - для тіста, 1 - для змащування)
  • Св. дріжджі 35-40г
  • Ванільний цукор: 2 п.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Родзинки 200г
  • Цукати 100г
  • Коньяк (Бренді) 5 ст.л.
  • Цедра 1-го лимона

Для глазурі

  • 2 білки
  • Цукрова пудра 250-300г
Для приготування використовувалися: Піч електрична DEX DTO-1005CA (DTO-355CA)

Приготування:

Час випікання — 30-60 хвилин; Температура випікання 180°C.

  1. Родзинки промити, додати цукати, залити коньяком і залишити для замочування.
  2. Дріжджі розкришити, додати тепле молоко, ст. ложку цукру, 200г просіяного борошна. Добре перемішати до рівномірної консистенції. Встановити в електропечі режим ферментації на 30 хв. Поставити опару в електропіч, ближче до центру робочої камери, закрити дверцята. Залишити до збільшення опари вдвічі/ втричі.
  3. Жовтки, цукор, ванільний цукор, сіль, добре розтерти до однорідності. У велику ємність (5 л), покласти опару й додати жовтки. Перемішати. Поступово додати 500г борошна, перемішати, потім м'яке вершк. масло й перемішати до однорідності.
  4. Викласти тісто на присипану борошном поверхню. Вимішувати тісто, поступово додаючи борошно й періодично змащуючи руки олією. Вимішувати не менше ніж 30 хв., поки тісто не стане гладким і еластичним. Всипати ст. ложку борошна до родзинок з цукатами, цедру й потім додати їх до тіста, ще добре вимісити 7-10 хв.
  5. Викласти тісто у велику ємність. Встановити в електропечі режим ферментації на 90 хв. Поставити тісто в електропіч для розстоювання до стану збільшення об'єму вдвічі/ втричі. Потім обім’яти, розділити на порції і викласти в форми для випікання, заповнюючи їх приблизно на 1/3. Поставити тісто у формах в електропіч на режимі ферментації (до стану збільшення тіста вдвічі/ втричі).
  6. Змастити поверхню тіста жовтком. Поставити в попередньої розігріту електропіч для випікання. Час випікання залежить від розміру форм (30-60 хвилин). Після випікання перевірити готовність за допомогою дерев'яної шпажки. Якщо поверхня шпажки суха - тісто готове.
  7. Для приготування глазурі збити білки із цукровою пудрою. Перед нанесенням глазурі випічку охолодити, прикрасити зверху, залишити до висихання.
Напишіть нам