Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Цільнозерновий хліб

  • Цільнозерновий хліб

Інгредієнти:

  • Борошно цільнозернове 450г
  • Вівсяні пластівці 20г
  • Сіль 1 ч.л. без гірки
  • Сода 1 ч.л. без гірки
  • Кефір 350-400 мл
  • Яйця 1 шт.
  • Вершкове масло 15 г
  • Насіння (кунжут, соняшник тощо) за смаком
Для приготування використовувалися: Піч електрична DEX DTO-450C (DTO-350CA, DTO-600CA)

Приготування:

Час випікання — 45 хвилин; Температура випікання 200-230°C

  1. Змішати сухі інгредієнти.
  2. Додати масло, яйце й більшу частину кефіру. Обережно перемішати рукою й додати ще частину кефіру до потрібної консистенції (тісто має бути не рідким але м'яким, щоби можна було сформувати тісто за формою батона або кола).
  3. Викласти тісто на посипану борошном дошку і сформувати з тіста коло, товщиною близько 2,5 см. Перенести на деко і великим ножем надрізати хрест-навхрест до половини товщини тіста, щоби він добре пропікся всередині.
  4. Випікати в розігрітій елетропечі перші 15 хвилин за температури 230°C, потім знизити температуру до 200°C і залишити для випікання ще на 30 хвилин.
Напишіть нам