Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Піца Маргарита

  • Піца Маргарита

Інгредієнти:

Для тіста (на дві піци):

  • Борошно пшеничне: 180-200 г
  • Сіль: 1/3 ч. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сухі дріжджі: 1 ч. ложка
  • Тепла вода: 125 мл
  • Оливкова олія: 1 ст. л.

Для начинки:

  • Сир «Моцарелла»: 150 г
  • Помідори: 5 шт.
  • Часник: 3 зуб.
  • Зелень базиліка: 2-3 гілочки
  • Оливкова олія: 2 ст. ложки
  • Сіль, цукор, мелений чорний перець, набір спецій «Італійські трави»: за смаком

Для приготування використовувалися:
Скороварка DEX DPC-60 (DPC-61)


 Приготування:

Час приготування*: 20 хвилин. Програма**: ПІЦА

  1. З'єднати просіяне борошно, сіль. В окремій ємності з'єднати цукор, теплу воду, дріжджі й залишити на 10-15 хв. У дріжджову суміш додати ½ частину просіяного борошна. Борошно розмішати із дріжджовою сумішшю, потім додати 1 ст. ложку оливкової олії й ще раз добре перемішати. Поступово додати решту просіяного борошна й замісити м'яке, еластичне (некруте) тісто. Добре вимісити тісто упродовж 3-5 хвилин.
  2. Тісто покласти для вистоювання в змащену оливковою (або ін. олією) чашу, злегка змастити поверхню тіста олією, закрити кришку, встановити програму ШЕФ-КУХАР, температура «40°С» на 45 хвилин.
  3. Приготувати томатний соус. Помідори бланшувати, очистити від шкірки. Залишити один помідор для прикрашання, інші нарізати дрібними кубиками або подрібнити за допомогою блендера у вигляді пюре. Часник очистити й подрібнити. У сотейник додати оливкову олію, злегка обсмажити часник, потім покласти подрібнені помідори й тушкувати на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли соус злегка загусне, додати сіль, цукор, спеції. Все перемішати й ще трохи потушкувати (помішуючи). Готовий соус зняти з вогню й остудити.
  4. Базилік промити, підсушити, відокремити листочки від стебел. Сир натерти на тертці або нарізати дрібними кубиками. Помідор нарізати тонкими кружечками.
  5. Готове тісто обім’яти. Розділити тісто на дві частини. Розкачати частину тіста в коло (по діаметру чаші + бортики) і викласти в змащену оливковою (або ін. олією) чашу. Змастити тісто тонким шаром томатного соусу, покласти базилік, сир, зверху прикрасити кружечками помідора. Кружечки помідора посипати свіжомеленим чорним перцем і злегка посолити.
  6. Закрити кришку. Встановити програму ПІЦА на 20 хвилин і випікати до завершення роботи програми. Готову піцу прикрасити листочками свіжого базиліку.

* Час приготування може відрізнятися від вказаних значень залежно від якості конкретного продукту, особистих смакових переваг, а також за приготування страви в інших моделях скороварок. У разі використання для приготування страви мультиварки, а не скороварки, необхідно враховувати, що час приготування страви може збільшитися, орієнтовно, вдвічі від наданих значень.

** Рекомендовані програми за умови приготування в мультиварках DEX: DMC-65 (DMC-67) - РУЧНИЙ "120°C"; DMC-80 (DMC-81) - ШЕФ-КУХАР "125°C".

Теги: рецепти для мультиварок, піца маргарита, випічка в мультиварці, для мультиварок-скороварок dex

Напишіть нам