Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Йогуртовий соус із кропом і часником

  • Йогуртовий соус із кропом і часником

Інгредієнти:

  • Св. зелень кропу: ½ пучка
  • Св. м'ята (Мохіто): 2 листочки
  • Лимонний сік: 2 ч. л.
  • Св. йогурт без смакових добавок: 200-280 г (див. базовий рецепт приготування йогурту в йогуртниці)
  • Св. часник: 2 зуб.
  • Сіль, св. мелений чорний перець: на свій смак
  • Фруктоза або цукор: ½ ч. л.


Приготування:

Час приготування*: 10 хвилин

  1. Зелень попередньо промити та замочити на 15-20 хв., потім ще раз промити й підсушити.
  2. Часник почистити й подрібнити часничницею, змішати з йогуртом. Додати сіль, цукор, перець, добре перемішати.
  3. Дрібно посікти листочки м’яти та зелень кропу.
  4. До йогуртового соусу додати посічену зелень та перемішати.
  5. Залишити готовий соус в холодильнику на 5-10 хв. або подавати одразу.

Додаткові поради:

Йогуртовий соус із кропом смакує з овочевими оладками, дерунами, овочевими запіканками, як заправка до салатів тощо.

Напишіть нам