Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Легкий йогурт з ягодами

  • Легкий йогурт з ягодами

Інгредієнти:

 на 1 літр йогурту

  • Молоко 2,5%: 1 літр
  • Бактеріальна закваска VIVO «Йогурт»: 1 флакон
  • Фруктоза або Ванільний цукор: за смаком
  • Свіжі або заморожені ягоди: за смаком

Для приготування використовувалися: Йогуртниця DEX DYM-157 (DYM-108, DYM-107)

Приготування

Час приготування * 6 годин

Молоко закип'ятити, а потім охолодити до 30-35 ° С, але не нижче кімнатної температури. Процідити молоко для видалення плівки. Якщо Ви використовуєте ультрапастеризоване молоко, то кип'ятіння не потрібно, але, в цьому випадку, слід злегка підігріти молоко до температури близько 30-35 ° С. Суху закваску у флаконі залити кип'яченою водою кімнатної температури до 2/3 флакона, закрити кришкою. Ретельно розмішати до повного розчинення. Додати розчинену закваску в тепле (кімнатної температури) молоко і ретельно перемішати.

Розлити заготовку для йогурту по стаканчиках, закрити кришечками і поставити стаканчики в йогуртницю. Йогуртницю закрити кришкою, включити в мережу і кнопку на корпусі. Відзначити час, в яке почалося приготування йогурту, на механічній шкалою. Продовжувати процес ферментації до досягнення продуктом густої консистенції протягом 6 * годин. Кришку йогуртниці в процесі ферментації - не відкривати! Готовність йогурту перевіряється легким нахилом ємності. Ознака готовності - стійка горизонтальна поверхня. Якщо через 6 годин йогурт недостатньо густої консистенції, слід продовжити процес ферментації ще на одну годину, після цього знову перевірити готовність.

Після приготування вимкнути прилад і поставити стаканчики з продуктом в холодильник на кілька годин для охолодження і завершення процесу дозрівання йогурту.

У готовий охолоджений в холодильнику йогурт (безпосередньо перед вживанням) додати до смаку: фруктозу / ванільний цукор і будь-які ягоди. Ягоди попередньо перебрати, добре промити, очистити від плодоніжок і підсушити. За бажанням, великі ягоди можна нарізати або подрібнити блендером. Якщо Ви використовуєте заморожені ягоди, то їх необхідно попередньо розморозити.

Весь посуд, яка буде використовуватися в процесі приготування, повинна бути чистою! Її слід, попередньо, ошпарити окропом. Орієнтовний час приготування 1 літра йогурту становить 6-8 годин. Готовий йогурт повинен бути густої консистенції. Після цього йогурт обов'язково необхідно поставити в холодильник на кілька годин для завершення процесу дозрівання. Повний смак йогурту розкривається в процесі дозрівання в холодильнику протягом доби, але після декількох годин в холодильнику, продукт вже готовий до вживання. Зберігати готовий продукт в холодильнику не більше 5 днів.


Додаткові поради:

Смак і консистенція готового продукту залежить безпосередньо від якості молока. Рекомендуємо використовувати тільки якісне молоко для приготування кисломолочних продуктів найвищої якості.

Йогурт, який приготовлений на основі високоякісного молока та сухої бактеріальної закваски - підходить для процесу перезаквашіванія, але не більше 1-го циклу приготування.


* Час приготування може відрізнятися від вказаних значень в залежності від якості конкретного продукту, особистих смакових переваг, а також рекомендацій виробника бактеріальної закваски.

Зворотний дзвінок