Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Домашній йогурт - базовий рецепт

  • Домашній йогурт - базовий рецепт

Інгредієнти:

На 1 літр йогурту:

  • Молоко: 1л
  • Суха бактеріальна закваска (продається в супермаркетах, співвідношення відповідно до рекомендацій виробника)

Або

  • 100г свіжого натурального йогурту без смакових добавок і консервантів (в якості закваски)




Для приготування використовувались:
Йогуртниця DEX DYM-157 (DYM-108, DYM-107)


Приготування:

Час приготування*: 6-8 годин

  1. Молоко закип'ятити, а потім остудити до 30-40°С, але не нижче кімнатної температури. Процідити молоко для видалення плівки. Якщо Ви використовуєте ультрапастеризоване молоко, то кип'ятіння не потрібно, але, за цих умов, слід злегка підігріти молоко до температури близько 30-40°С. Якщо Ви використовуєте суху бактеріальну закваску, то її необхідно попередньо підготувати відповідно до рекомендацій виробника. Після цього ретельно розмішати закваску в теплому молоці для повного розчинення. Увесь посуд, який використовується в процесі приготування, повинен бути чистим! Його слід, попередньо, ошпарити окропом і підсушити.
  2. Розлити заготовку для йогурту по стаканчиках, закрити кришечками й поставити їх в йогуртницю. Йогуртницю закрити кришкою, під'єднати до мережі й увімкнути кнопку на корпусі. Відзначити час, коли почалося приготування йогурту, на механічній шкалі.
  3. Продовжувати процес ферментації до досягнення продуктом густої консистенції протягом 6 годин. Кришку йогуртниці в процесі ферментації не відкривати! Готовність йогурту перевіряється легким нахилом ємності. Ознака готовності - стійка горизонтальна поверхня. Готовий йогурт повинен бути густої консистенції. Якщо за 6 годин йогурт недостатньо густої консистенції, слід продовжити процес ферментації ще на одну годину, після цього знову перевірити готовність. Орієнтовний час приготування йогурту становить 6-8 годин.
  4. Після приготування вимкнути прилад і обов'язково поставити стаканчики з продуктом в холодильник на декілька годин для завершення процесу дозрівання йогурту. Повний смак йогурту розкривається в процесі дозрівання в холодильнику протягом доби, але після декількох годин в холодильнику, продукт вже готовий до вживання. Зберігати готовий продукт в холодильнику не більше 5 діб. Готовий свіжий йогурт після завершення процесу приготування можна вживати з будь-якими смаковими добавками або використовувати, як основу для приготування різних десертів, а також в якості заправки для овочевих і фруктових салатів. Всі додаткові смакові інгредієнти: цукор, мед, варення, сироп, фрукти, ягоди тощо - додавати тільки в готовий йогурт, безпосередньо перед вживанням!

Додаткові поради:

Смак і консистенція готового продукту залежить безпосередньо від якості молока. Рекомендуємо використовувати тільки якісне молоко для приготування кисломолочних продуктів найвищої якості. Людям, які дотримуються суворого дієтичного харчування, слід звернути увагу, що чим вище жирність молока - тим вище жирність готового продукту.

Йогурт, який приготовлений на основі високоякісного молока та сухої бактеріальної закваски - підходить для процесу перезаквашування, але не більше 1-го циклу приготування.


* Час приготування може відрізнятися від вказаних значень залежно від якості конкретного продукту, особистих смакових уподобань, а також за умови приготування в інших моделях йогуртниць.

Напишіть нам