Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Плов із перловкою й баклажанами

  • Плов із перловкою й баклажанами

Інгредієнти:

  • Перлова крупа: 2 мірних ст.
  • М'ясо (курячий гуляш): 600 г
  • Баклажани: 300-350 г
  • Перець солодкий: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 2 шт.
  • Сіль, перець: за смаком
  • Спеції для плову: 1 ст. ложка
  • Часник: 4 зуб.
  • Олія (рафінована): 5-6 ст. ложок


Для приготування використовувалися:
Мультиварка DEX DMC-65 (DMC-67)


 Приготування:

Час приготування*: 1 година 20 хвилин. Програми**: СМАЖЕННЯ, РИС

  1. Перлову крупу попередньо ретельно промити під проточною водою й замочити на 2 години. М'ясо промити, підсушити, нарізати шматочками. Овочі помити й почистити. Моркву, цибулю, перець нарізати середніми кубиками, а баклажани великими кубиками. Часник промити, почистити, подрібнити часничницею або натерти на дрібну тертку.
  2. Перлову крупу ще раз добре промити, після чого ретельно процідити від зайвої вологи. У чашу мультиварки додати 2 ст. ложки олії, встановити програму СМАЖЕННЯ, додати перлову крупу й обсмажувати упродовж 10 хвилин (з відкритою кришкою й помішуючи), щоби випарувалася волога й крупа пропарилася. Після завершення програми, перекласти крупу із чаші в окрему ємність.
  3. Додати в чашу 3-4 ст. ложки олії і ½ частину подрібненого часнику, встановити програму СМАЖЕННЯ на 20 хвилин. У розігрітій чаші обсмажити рівномірно м'ясо (орієнтовно 7-8 хвилин). Додати цибулю й моркву, продовжити обсмажувати, помішуючи. За 2-3 хвилини до завершення процесу додати солодкий перець, спеції, а потім посолити. Продовжити обсмажувати, постійно помішуючи. Наприкінці процесу додати баклажани й добре перемішати.
  4. Пропарену перлову крупу засипати зверху в чашу, злегка утрамбувати, додати 2-гу частину подрібненого часнику, залити окропом на рівні 1 см вище інгредієнтів. Закрити кришку. Встановити програму РИС і готувати до завершення програми. Після завершення роботи програми, за необхідності, страву підсолити й добре перемішати.

* Час приготування може відрізнятися від вказаних значень залежно від якості конкретного продукту, особистих смакових уподобань, а також за умови приготуванні страви в інших моделях мультиварок. У разі використання для приготування страви скороварки (приготування під тиском), а не мультиварки, необхідно враховувати, що час приготування страви може скоротитися, орієнтовно, удвічі від наданих значень.

** Рекомендовані програми за умови приготування в Мультиварках DEX: DMC-80 (DMC-81) — СМАЖЕННЯ, ПЛОВ; DMC-70 (DMC-71) — СМАЖЕННЯ, ТУШКУВАННЯ; у скороварках DEX DPC-60 (DPC-61) — СМАЖЕННЯ, ПЛОВ.

Теги: плов з перловкою, рецепти для мультиварок, другі страви в мультиварці, для мультиварок-скороварок dex

Напишіть нам