Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Легкий йогурт з ягодами

  • Легкий йогурт з ягодами

Інгредієнти:

на 1 літр йогурту:

  • Молоко 2,5%: 1 літр
  • Бактеріальна закваска VIVO «Йогурт»: 1 флакон (якщо інша закваска, співвідношення відповідно з вимогами виробника)
  • Фруктоза або ванільний цукор: до смаку
  • Свіжі або заморожені ягоди: до смаку





Для приготування використовувались:
Йогуртниця DEX DYM-157 (DYM-108, DYM-107)


Приготування:

Час приготування*: 6 годин

  1. Молоко закип'ятити, а потім остудити до 30-40°С, але не нижче кімнатної температури. Процідити молоко для видалення плівки. Якщо Ви використовуєте ультрапастеризоване молоко, то кип'ятіння не потрібно, але, за цих умов, слід злегка підігріти молоко до температури близько 30-40°С.
  2. Суху закваску залити в флаконі молоком кімнатної температури (до 2/3 флакона), закрити кришкою. Ретельно розмішати до повного розчинення. Додати розчинену закваску в посуд із теплим (кімнатної температури) молоком і ретельно перемішати.
  3. Налити заготовку для йогурту в стаканчики, закрити кришечками й поставити їх в йогуртницю. Йогуртницю закрити кришкою, під'єднати до мережі й увімкнути кнопку на корпусі. Відзначити час, коли почалося приготування йогурту, на механічній шкалі.
  4. Продовжувати процес ферментації до досягнення продуктом густої консистенції протягом 6 годин. Кришку йогуртниці в процесі ферментації не відкривати! Готовність йогурту перевіряється легким нахилом ємності. Ознака готовності - стійка горизонтальна поверхня. Готовий йогурт повинен бути густої консистенції. Якщо за 6 годин йогурт недостатньо густої консистенції, слід продовжити процес ферментації ще на одну годину, після цього знову перевірити готовність.
  5. Після приготування вимкнути прилад і, обов'язково, поставити стаканчики з продуктом в холодильник на декілька годин для охолодження і завершення процесу дозрівання йогурту.
  6. У готовий, охолоджений в холодильнику, йогурт (безпосередньо перед вживанням) додати на смак: фруктозу або мед/ ванільний цукор і будь-які ягоди. Ягоди попередньо перебрати, добре промити, очистити від плодоніжок і підсушити. За бажанням, великі ягоди можна нарізати або подрібнити блендером. Якщо Ви використовуєте заморожені ягоди, то їх необхідно попередньо розморозити.

Додаткові поради:

Смак і консистенція готового продукту залежить безпосередньо від якості молока. Рекомендуємо використовувати тільки якісне молоко для приготування кисломолочних продуктів найвищої якості.

Йогурт, що приготовлений на основі високоякісного молока та сухої бактеріальної закваски - підходить для процесу перезаквашування, але не більше 1-го циклу приготування.


* Орієнтовний час приготування 1 літра йогурту становить 6-8 годин. Час приготування може відрізнятися від вказаних значень залежно від якості конкретного продукту, особистих смакових уподобань, а також за умови приготування в інших моделях йогуртниць. Повний смак йогурту розкривається в процесі дозрівання в холодильнику протягом доби, але після декількох годин в холодильнику, продукт вже готовий до вживання.

Напишіть нам