Якісна побутова та аудіо-, відеотехніка від виробника!

Домашня ряжанка

  • Домашня ряжанка

Інгредієнти:

на 1 літр ряжанки:

  • Пряжене молоко: 1 літр
  • Бактеріальна закваска VIVO «Ряжанка»: 1 флакон (якщо інша закваска, співвідношення відповідно з вимогами виробника)







Для приготування використовувались:
Йогуртниця DEX DYM-157 (DYM-108, DYM-107)


Приготування:

Час приготування*: 8-10 годин

  1. Підігріти молоко до кімнатної температури близько 30-40°С.
  2. Суху закваску залити в флаконі теплим молоком (до 2/3 флакона), закрити кришкою. Ретельно розмішати до повного розчинення. Додати розчинену закваску в посуд із теплим (кімнатної температури) молоком і ретельно перемішати.
  3. Налити заготовку для ряжанки в стаканчики або чашу йогуртниці, закрити кришечками й поставити їх в йогуртницю. Йогуртницю закрити кришкою, під'єднати до мережі й увімкнути кнопку на корпусі. Відзначити час, коли почалося приготування йогурту, на механічній шкалі.
  4. Продовжувати процес ферментації до досягнення продуктом густої консистенції протягом 8 годин. Кришку йогуртниці в процесі ферментації не відкривати! Готовність ряжанки перевіряється легким нахилом ємності. Ознака готовності - стійка горизонтальна поверхня. Готова ряжанка повинна бути густої консистенції. Якщо за 8 годин ряжанка недостатньо густої консистенції, слід продовжити процес ферментації ще на одну годину, після цього знову перевірити готовність.
  5. Після приготування вимкнути прилад і, обов'язково, поставити ряжанку в холодильник на декілька годин для охолодження і завершення процесу дозрівання.

Додаткові поради:

Смак і консистенція готового продукту залежить безпосередньо від якості молока. Рекомендуємо використовувати тільки якісне молоко для приготування кисломолочних продуктів найвищої якості.

Ряжанка, що приготовлена на основі високоякісного молока та сухої бактеріальної закваски - підходить для процесу перезаквашування, але не більше 1-го циклу приготування.


* Орієнтовний час приготування 1 літра ряжанки становить 8-10 годин. Час приготування може відрізнятися від вказаних значень залежно від якості конкретного продукту, особистих смакових уподобань, а також за умови приготування в інших моделях йогуртниць.

Напишіть нам